9 Απρ 2008

Το Ντόπινγκ και η Νέα Διακυβέρνηση

Αυτή η Κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της ούτε κόπο ούτε πολιτικό κόστος. Με ψηλά το κεφάλι, με υπερηφάνεια κατόρθωσε μέσα σε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα να αναδείξει ένα από τα σωρευμένα προβλήματα-αγκάθια στο χώρο του αθλητισμού και να δρομολογήσει εκείνες τις διαδικασίες ώστε να το εξαφανίσει εντελώς! Επιτροπή δημιουργήθηκε ώστε να εισηγηθεί στον Υπουργό Πολιτισμού νέα μέτρα κατά του ντόπινγκ ενώ είναι βέβαιον ότι πλέον υπάρχει και η βούληση και η ικανότητα για την πλήρη εξάλειψή του.
Η υπέροχη τριάδα των Μιχάλη Λιάπη, Σταύρου Δουβή και Γιάννη Ιωαννίδη κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα-λίγες μόνο μέρες ήταν αρκετές γι΄αυτούς- να ξεπεράσει και να υπερπηδήσει θα λέγαμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και με μοναδική ορμή να μπορέσουμε να κινηθούμε προς τα εμπρός και σε αυτόν τον τομέα.
Οι συνέπειες για τον Ελληνικό Αθλητισμό και κατ' επέκταση Πολιτισμό μοναδικές. Η ανάδειξη του Ελληνικού Πνεύματος ανά τον κόσμο επικείμενη. Οι Έλληνες πολίτες θα είναι σίγουροι και βέβαιοι πλέον τόσο για το θεσμικό πλαίσιο που πρόκειται να δημιουργηθεί -από, και το τονίζουμε αυτό, τους τρεις εξαιρετικούς πολιτικούς μάνατζερ-όσο και για την εφαρμογή του.
Συμπέρασμα: Η επιτυχία της Νέας Διακυβέρνησης, η οποία προσδιορίζεται από το τρίπτυχο Μεταρρύθμιση, Πρόοδος, Σιγουριά είναι δεδομένη και σε αυτόν τον ευαίσθητο για τη χώρα μας τομέα. Η θέση της χώρας μας στο παγκόσμιο αθλητικό-και από ότι φαίνεται όχι μόνο!-στερέωμα βελτιώνεται όχι με συμβατικούς ρυθμούς. Οι ρυθμοί βελτίωσης είναι μάλλον ραγδαίοι, ενώ παρόμοια πρόοδος δεν έχει προηγούμενο όσο πίσω κι αν κοιτάξουμε στην Ιστορία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: