11 Απρ 2008

Η Οικονομική Μεταρύθμιση: Το Όραμά μας!

Η Νέα Διακυβέρνηση επανεκλέχθηκε στις 16 του Σεπτέμβρη με ένα όραμα και μια αποστολή: να πετύχει, σε συνεργασία με τους πολίτες, την οικονομική ανέλιξη της χώρας μας στην ομάδα των κορυφαίων οικονομικά χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες ξεδιπλώνει ένα μεγαλειώδες και μακρόπνοο σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης. Αναδιανομή εισοδήματος με στοχευμένες παρεμβάσεις προς εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Διαμόρφωση προϋποθέσεων για υγιή ανάπτυξη επιχειρηματικότητας, επιβράβευσης της καινοτομίας και προώθηση της ανταγωνιστικότητας.
Και τα καταφέρνει. Μείωση της ανεργίας, άνοδος του εισοδήματος, αύξηση των κερδών. Μοναδικά επιτεύγματα μιας νοικοκυρεμένης και σώφρονος πολιτικής, που έχει στόχο την ευημερία των πολιτών αλλά και τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Με τη συνεργασία όλων των Ελλήνων, με αξιοποίηση του εθνικού μας κεφαλαίου ένα μικρό - ή και μεγάλο! - οικονομικό θαύμα συντελείται.
Έχοντας αποσπάσει τα πιο κολακευτικά σχόλια στην Ευρώπη για την καινούρια νοοτροπία που επικρατεί στα οικονομικά μας πράγματα και έχοντας κερδίσει το θαυμασμό των Ευρωπαίων εταίρων μας, η Ελλάδα κατέχει πλέον μια από τις κορυφαίες θέσεις στον Ευρωπαϊκό οικονομικό χάρτη. Τεράστιες, πραγματικά πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της χώρας μας, επενδύσεις πραγματοποιούνται στην Ελλάδα από κεφάλαια και εταιρείες του εξωτερικού. Νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται καθημερινά, όχι με τους αργούς ρυθμούς του παρελθόντος αλλά ραγδαία, μετατρέποντας την ανεργία σε κακό όνειρο. Ορυμαγδός προτάσεων για σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας κατακλύζουν τις μεγάλες αλλά και τις μικρότερες επιχειρήσεις της χώρας μας. Ο ευχάριστος πονοκέφαλος για την επιλογή των κατάλληλων στρατηγικών εταίρων έδωσε πια τη θέση του στην μέχρι πρότινος γκρίζα ελληνική πραγματικότητα του επιχειρηματικού κόσμου.
Ομοίως, πέραν των πρωτοβουλιών στον οικονομικό τομέα, η Νέα Διακυβέρνηση με πραγματικά τολμηρές και πρωτοπόρες ιδέες δημιούργησε ένα μοναδικό πλαίσιο εργασιακών σχέσεων. Οι νέοι άνθρωποι, οι γυναίκες, οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού βιώνουν πλέον έναν εργασιακό παράδεισο. Άψογες εργασιακές σχέσεις, δίκαια αμειβόμενη εργασία, αξιοκρατία σε όλες τις πτυχές του πλέγματος αναζήτησης και εύρεσης εργασίας, σε συνδυασμό με ένα μοντέρνο και ευέλικτο ασφαλιστικό σύστημα -θα το αναλύσουμε ενδελεχώς με την πρώτη ευκαιρία-συνθέτουν το ιδανικό περιβάλλον για δουλειά και επιτυχία. Και βέβαια το μεγαλύτερο επίτευγμα της πολιτικής της Νέας Διακυβέρνησης δεν είναι άλλο από την εμπέδωση δεσμών αμοιβαίας εμπιστοσύνης στο τρίγωνο εργαζόμενοι-εργοδότες-Κράτος. Με κανόνα το Διάλογο και πράξη τη θέληση για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις η χώρα επιταχύνεται προς την επόμενη δεκαετία.
Πραγματικά, είναι άνευ προηγουμένου η οικονομική επιτυχία της Νέας Διακυβέρνησης. Δύσκολα βρίσκει κανείς τους κατάλληλους οικονομικούς όρους ώστε να περιγράψει με ακρίβεια και κυρίως χωρίς υπερβολές την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη "χρυσή" περίοδο μετά τη μεταπολίτευση. Είμαστε ευτυχείς που έχουμε την ευλογία να τη ζούμε.


Technorati Tags:

Δεν υπάρχουν σχόλια: