10 Απρ 2008

Η Υπέροχη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Η μοναδική υγιής πολιτική νεολαία στα Πανεπιστήμιά μας, η υπέροχη και γλυκιά ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη για άλλη μια φορά στις φοιτητικές εκλογές. Φυτώριο της αγαπημένης μας παράταξης, τα μελλοντικά στελέχη του κόμματος αλλά και μελλοντικοί απλοί αγωνιστές-στυλοβάτες των μεταρρυθμίσεων, ταπεινοί εργάτες στο οικοδόμημα της Νέας Δημοκρατίας της επόμενης δεκαετίας, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατόρθωσε το ακατόρθωτο: σε μια εποχή που το κόμμα και η Νέα Διακυβέρνηση κατασυκοφαντούνται, η γλυκιά μας ΔΑΠ κυριάρχησε στην καρδιά και στο μυαλό του πιο δυναμικού κομματιού της Ελληνικής Νεολαίας.
Έργο μοναδικό είχε να επιδείξει η Νέα Διακυβέρνηση στον πανεπιστημιακό χώρο. Τα οφέλη της μεταρρύθμισης στην Παιδεία είναι ορατά ακόμη και για τους ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Νέος άνεμος πνέει στα ανώτατα πνευματικά ιδρύματα της Ελλάδας, από την ευλογημένη στιγμή που η Νέα Διακυβέρνηση αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το ακανθώδες ζήτημα. Και το έλυσε. Ολοσχερώς και πολυδιάστατα. Δεν περιορίσθηκε μόνο στην επίλυση των γνωστών προβλημάτων των πανεπιστημίων. Προχώρησε στην υλοποίηση ενός ανεπανάληπτου προγράμματος αναβάθμισης και αξιολόγησης των πτυχίων, όλων των βαθμίδων προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά, τα οποία πλέον είναι περιζήτητα στις τέσσερις γωνιές της γης. Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια επισκιάζουν και τα πλέον γνωστά της αλλοδαπής. Ακαδημαϊκός χώρος και ιδιωτικός τομέας, ερευνητική κοινότητα και κάθε σοβαρή κοινωνική εκδήλωση επιθυμεί πλέον την στελέχωσή της με Έλληνες επιστήμονες, κατόχους τίτλων σπουδών από τα αξεπέραστης ποιότητας Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Με ένα τέτοιο έργο που περιγράψαμε, σε συνδυασμό με όσα έχουν επιτευχθεί και στο σύνολο της κοινωνίας-Ασφαλιστικό, Υγεία κλπ ατέλειωτος ο κατάλογος-το έργο της ΔΑΠ να πείσει το φοιτητόκοσμο για το αναγκαίο και το δίκαιο του αγώνα της θα φάνταζε απλό. Κι όμως -άκουσον, άκουσον!- δεν ήταν. Υπήρχαν για μια ακόμη φορά δυνάμεις συκοφάντησης και υποβάθμισης του έργου που αδιάκοπα προσφέρεται στην ελληνική κοινωνία. Κι όμως. Με ορθό και ψύχραιμο και πειστικό πολιτικό λόγο η ΔΑΠ διέπρεψε. Πρόβαλλε παντού τόσο το μεταρρυθμιστικό έργο της Νέας Διακυβέρνησης -ως ψύχραιμος πολιτικός παρατηρητής κι όχι ως υποχείριο της κεντρικής κομματικής ηγεσίας-όσο και το δικό της μοναδικό έργο στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
Μπράβο!


Technorati Tags:

Δεν υπάρχουν σχόλια: