12 Απρ 2008

Το Κράτος Πρόνοιας της Νέας Διακυβέρνησης

Υπάρχουν στιγμές στην Ιστορία ενός Έθνους που κάθε πολίτης πλημμυρίζει από συναισθήματα αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης και συμπάθειας. Ζούμε τέτοιες στιγμές. Η Νέα Διακυβέρνηση αντιλαμβανόμενη το ιστορικό φορτίο της και το δύσκολο ρόλο που καλείται να παίξει στην παρούσα χρονική συγκυρία διαμόρφωσε εκείνο το θεσμικό πλαίσιο μέσα από εύστοχες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να ενισχύσει να αναδείξει να αξιοποιήσει και να διοχετεύσει με τον πιο παραγωγικό τρόπο αυτές ακριβώς τις δυνάμεις της Ελλάδας: την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών, την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους και πολίτη και την ομόθυμη απαίτηση για κοινωνική πρόοδο. Θεμελιώδεις λίθοι του Κράτους Πρόνοιας.
Ισχυρά προνόμια αρχίζουν ήδη - και το βλέπουμε γύρω μας καθημερινά - φεύγουν από τους ολίγους και ισχυρούς και ραγδαία ρέουν και κατακλύζουν τους πολλούς και αδύναμους. Χαμηλές συντάξεις και μισθοί πείνας είναι παρελθόν. Μια νέα εποχή έχει ανατείλει για τα πιο παραμελημένα κοινωνικά στρώματα. Ένα παντοδύναμο πλέγμα κοινωνικής πρόνοιας μας περιβάλλει έτοιμο να μας βοηθήσει στις πιο δύσκολες στιγμές μας, παρέχοντας στο λαό μας τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να προοδεύσει και να προκόψει. Για χρόνια ολόκληρα η λαϊκή απαίτηση για κοινωνική συνοχή για κλείσιμο της περίφημης "ψαλίδας" γίνεται πράξη. Ανασφάλιστος πλέον κανείς. Κανείς χωρίς πλήρη ικανοποίηση των βασικών του αναγκών για αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, κοινωνική καταξίωση. Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα. Η Ελλάδα της Νέας Διακυβέρνησης. Και όλα αυτά με λήψη μέτρων που δεν έθιξαν δικαιώματα δεν ακύρωσαν κατακτήσεις. Με πλήρη λαϊκή αποδοχή και συναίνεση.
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η προσπάθεια που κατέβαλλαν όλα τα στελέχη της Νέας Διακυβέρνησης. Από τους Υπουργούς, τους συμβούλους, τους άξιους τεχνοκράτες μας, το σύνολο της ανεξάρτητης και ακομμάτιστης δημόσιας διοίκησης. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. Άοκνα, νύχτα και μέρα πάνω από τα γραφεία τους σχεδιάζοντας με σύνεση και υλοποιώντας με τόλμη έφτιαξαν ένα λαμπρό οικοδόμημα κοινωνικής πρόνοιας. Άξιοι!


Technorati Tags:

Δεν υπάρχουν σχόλια: